Асоціація продюсерів України | 26 липня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок на висування фільму на премію “Оскар”
1297
post-template-default,single,single-post,postid-1297,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

26 липня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок на висування фільму на премію “Оскар”

26 липня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Міжнародний повнометражний фільм” від України.

 

Прийом заявок проходитиме з 26 липня по 11 серпня. У період з 26 липня по 11 серпня Комітет проводитиме консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду.

 

Фільм-номінант має відповідати таким параметрам:

  1. Це має бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки.
  2. Домінантною мовою у фільмі не повинна бути англійська. Оригінальний запис діалогу, а також готовий фільм має бути переважно українською або кримськотатарською мовами.
  3. Фільм має бути випущено у комерційний прокат в період з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2019 року та тривати щонайменше 7 днів поспіль
  4. До первинного прокату фільму у кінотеатрах забороняється транслювати фільм-номінант на телебаченні, в Інтернеті, на авіалініях, випускати DVD, але дозволяється попередня участь у кінофестивалях.
  5. Повний список документів для подачі.

 

Заявки на участь приймаються  з 26 липня по 11 серпня за адресою secretary.uoc@gmail.com

 

Термін подачі і обробки заявок

2019 року Український Оскарівський комітет встановив такі дати проведення відбору національних фільмів:

26 липня -11 серпня – прийом заявок на участь у відборі фільмів

12 – 22 серпня – розгляд заявок Комітетом
23 серпня – засідання комітету та пресс-конференція щодо оголошення фільму-претендента на премію “Оскар” від України.

 

92-а церемонія вручення премії “Оскар” за досягнення у галузі кінематографу за 2018 рік відбудеться 9 лютого 2020 року в Лос-Анджелесі.

 

З регламентом роботи комітету та правилами Американської кіноакадемії можна ознайомитися на сайті  producer.com.ua