Асоціація продюсерів України | 25 серпня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок для участі на премію “Оскар” Американської академії
1347
post-template-default,single,single-post,postid-1347,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.8.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

25 серпня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок для участі на премію “Оскар” Американської академії

25 серпня Оскарівський комітет України розпочинає прийом заявок для участі національних фільмів у відборі на висування фільму на премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії “Міжнародний повнометражний фільм” від України.

Прийом заявок проходитиме з 25серпня по 8вересня. У період з 25серпня по 8вересня Комітет проводитиме консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду.

Фільм-номінант має відповідати таким параметрам:

  1. Цемає бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки.
  2. Домінантною мовою фільму не повинна бути англійська.
  3. Фільм має бути випущено у комерційний прокат в період з 1 жовтня 2019 року до 31 грудня 2020 року, що тривав щонайменше 7 днів поспіль
  4. Фільми, які мали запланований кінотеатральний реліз, але спочатку стали доступні на авторитетних комерційних сервісах стримінгової дистрибуції чи відео на замовлення, можуть претендувати на розгляд у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» 93-х Нагород Академії за умови надання Академії документації (оригінальний(і) документ(и) та переклад на англійську мову) про дати закриття кінотеатру/зали, встановлені урядом, попередньо запланований кінотеатральний реліз та угоди про стримінгову дистрибуцію чи відео на замовлення.
  5. Повний список документів для подачі – за посиланням

 

Заявки на участь приймаються з 25серпня по 8 вересня за адресоюsecretary.uoc@gmail.com

 

2020 року Український Оскарівський комітет встановив такі дати проведення відбору національних фільмів:

25 серпня 2020 р. – 8 вересня 2020 р. – прийом заявок на участь у конкурсі

9 вересня 2020 р. – 23 вересня 2020 р. – розгляд заявок комітетом

24 вересня 2020 р. – засідання комітету і оголошення результатів конкурсу

93-я церемонія вручення премії “Оскар” за досягнення у галузі кінематографу за 2019 рік відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.

З регламентом роботи комітету та правилами Американської кіноакадемії можна ознайомитися на сайті АПУ